Dierproefvrij

“Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”

Ieder meisje wil graag mooi zijn en er goed uitzien, soms gaat dit gemakkelijk en soms kost ons dat wat moeite. Maar waarom zouden dieren daarvan de dupe moeten zijn? Is het tegenwoordig eigenlijk nog wel écht nodig dat en bewust mascara wordt gesmeerd in het oog van een konijntje? Of dat een hond gezichtspoeder op zijn vacht gesmeerd krijgt? Deze dieren hebben er toch niet om gevraagd dat wij mooi willen zijn?

Voordat ik begon met het gebruiken van dierproefvrije producten dacht ik hier nooit zo over na. Ik ging gewoon naar de winkel, kocht wat ik nodig had en ging daarna weer naar huis. Zo is dat jaren gegaan, maar ik ben blij dat ik heb besloten een andere weg in te gaan; een dierproefvrije beauty collectie. Ik gebruik geen producten meer die zijn getest op dieren, producten die ingrediënten bevatten die zijn getest op dieren of producten die worden verkocht in China (dierproeven verplicht).

Natuurlijk is het niet gemakkelijk als je jaren gewend bent “niet na te denken” over wat je koopt. Het proces naar een dierproefvrije beauty collectie is lastig en iets waar ik nog veel over kan leren, dit doe ik dan ook regelmatig door dingen op te zoeken en na te lezen. Ik heb gelukkig een aantal websites gevonden waar ik veel aan heb;

Persoonlijk denk ik dat we allemaal een steentje kunnen bij dragen aan een betere wereld, waar niemand onnodig lijd. Ik begrijp goed dat sommige medicamenten getest moeten worden en helaas moet dit via dierproeven, maar gezondheid vind ik een heel ander verhaal dan schoonheid. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich sterk maken voor het welzijn van dieren en als we allemaal ons best doen, komt het allemaal goed.

 Dierproefvrij