Albanië #1

27-08-2016

Ooit gehoord van Albanië? Vast wel, maar weet je ook waar het ligt? Toen ik vertelde aan mijn omgeving dat ik op vakantie ga naar Albanië kreeg ik toch wat vragende gezichten. Vandaag begint mijn 15-daagse reis naar dit prachtige land gelegen in het westen van het Balkanschiereiland, grenzend aan Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland. Benieuwd hoe deze reis mij is verlopen? Lees dan dit bericht en alle berichten die nog gaan volgen.

Om 7 uur  in de ochtend vertrok mijn vliegtuin vanaf Amsterdam naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Door de tussenstop in Wenen kwam ik later in de middag aan, maar dit zorgde wel voor de mogelijkheid om alvast kennis te maken met een aantal reisgenoten. Eenmaal gearriveerd op onze bestemming was de groep zowat compleet. Op het vliegveld maakte we direct kennis met onze Albanese gids Gerion en onze buschauffeur Dyu.

Uitzicht over het Meer van Ohrid

Uitzicht over het Meer van Ohrid

Snel de bus in en daar gingen we. In de bus viel ik in slaap en heb niet veel meegekregen van de woorden van Gerion. We reden langs het Meer van Ohrid waar we door naar ons eerste hotel in Pogradec (Hotel Enkelana). Na een heerlijke maaltijd ben onder de douche gestapt en wachten mij een heerlijke nachtrust.

Tot morgen!

Tagged on:

2 thoughts on “Albanië #1

 1. jay

  Hey echt een superleuke blog!!! Super leuk om te lezen t voelt alsof je er zelf bij bent als je t leest.Ben benieuwd naar de rest van de dagen in Albania!Leuk om je enthousiasme hier in terug te lezen.

  Liefs Jay

 2. Henry Gruijters

  ja Pepie,

  waar blijft het vervolg? Wat foto’s? Volgens mij is het een prachtig land en hebben wij wellicht een verkeerd beeld van de mensen. Als ik tenminste naar films en series kijk komen de schurken vaak uit Albanië dus een ander geluid is altijd goed!
  Enjoy your holiday!

  Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *