Albanië #2

28-08-2016

De wekker van mijn kamergenoot ging af om half 7, een mooie tijd om wakker te worden en aan te schuiven aan de ontbijttafel. Na een heerlijk ontbijt gingen we naar de plaats Prespa om daar een wandeling te maken. Onze weg bestond uit veel klimmen (600 meter) en ik moest erg opletten waar ik mijn voeten neer zetten, de lossen stenen en kiezels maakte het lastig. Aan de top konden we genieten van het mooie uitzicht en op een mooi open veld hielden we een korte pauze van ongeveer 20 minuten.

Wandeltocht door de bergen in Prespa

Wandeltocht door de bergen in Prespa

Tijdens de wandeling viel mij op dat er heel veel vlinders rond fladderen in Albanië. Ik heb geprobeerd om een paar vlinders op de foto te krijgen, maar zoals je misschien wel kunt begrijpen is dit nog een hele opgave. Het is me uiteindelijk gelukt om het Heideblauwtje en het Bruin Blauwtje op de foto te krijgen. Stiekem hoop ik op meer van dit soort foto’s! Het leek zelfs even of ik de Koningspage zag maar misschien hoopte ik dit alleen maar.

Heideblauwtje

Heideblauwtje

Bruin Blauwtje

Bruin Blauwtje

Vanaf de top gingen we dezelfde weg terug dalend. Dalen vind ik altijd wat lastiger omdat dit meer van je evenwichtsvermogen vraagt, maar gelukkig kwam iedereen ongedeerd aan bij de bus. We reden door naar een leuke eet tent waar we een heerlijke lunch voorgeschoteld kregen die o.a. bestond uit Karper. Ik heb wel eens vaker Karper gegeten maar toch is het even wennen om deze bijzondere vis te mogen proeven. Met uitzicht over het Meer van Prespa genoot ik van het lekker weer en de huiszwaluwen die rond ons vlogen.

Uitzicht na 600 meter klimmen

Uitzicht na 600 meter klimmen

Eenmaal onze buikjes rond gegeten reden we door naar Korcë, de grootste stad van Oost-Albanië. Een kleine tour door de stad gaf ons een goede indruk over deze stad. Geen grote flat gebouwen en een fijne aangename sfeer. Ik besloot samen met een paar andere lekker te gaan eten en te genieten van onze avond. Twee nachtjes verblijven we in het Grand Hotel Palace.

Tour door Korcë

Tour door Korcë

Morgen wacht mij een wandeling door Voskopojë, een dorp omringd door een heuvellandschap, tot dan!

Tagged on:

6 thoughts on “Albanië #2

 1. Oma

  Heerlijk dat je zo geniet blijf maar schrijven dan kan ik een beetje met je mee genieten .liefs Oma

 2. jay

  Hi Pepie,

  Leuk verslag weer ben erg benieuwd hoe deze dag is geweest!Heb t met plezier gelezen!

  Liefs Jay

 3. Yvonne

  Prachtige verhalen en een geweldig mooi land zoals we op de foto’s kunnen zien. Geniet ervan en blijf schrijven en fotograferen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *