Albanië #3

29-08-2016

Na het ontbijt reden we naar het plaatsje Voskopojë, vanaf dit kleine plaatsje begon onze wandelingen. Na een korte klim kwamen we in een dennenbos waar we onderweg kennis konden maken met een aantal grazende koeien. Het uitgestrekte gebied is een ideale plek voor herders om het vee te laten grazen. De koebellen maakte een rinkelend geluid en ik liet de groep even voor mij. Genietend van het geluid had ik niet in de gaten dat ik de groep uit het oog had verloren.

Voskopojë

De route volgde ons langs grasvelden en dennenbossen. Ook vandaag heb ik mijn ogen uit gekeken aan de hoeveelheid vlindersoorten die ik daar tegen kwam. Door mijn passie voor vlinders werd ik uiteraard razend enthousiast. Maar ook de diversiteit aan planten- en boomsoorten is prachtig om te zien. De wandeling kost energie maar met al dat groen om je heen krijg je juist energie.

Voskopojë

Van wandelen krijg ik honger en er stond een heerlijke lunch op ons te wachten. De gemoedelijke sfeer, de aardige eigenaar en de eigenwijze kat zorgen ervoor dat ik daar wel de hele dag kon blijven zitten. Op het menu staat lamsvlees, persoonlijk hou ik daar niet zo van dus vulde ik mijn maag met al het andere lekkers wat er te eten was.

Voskopojë is erg klein maar kent wel een aantal mooie kerkjes, helaas was het niet mogelijk om er een van binnen te bezoeken omdat de dominee niet thuis was. We gingen terug naar onze vertrouwde bus en gingen terug naar Korcë.

Voskopojë

Terug bij het hotel kregen we de rest van de dag vrij. Ik besloot met een aantal andere het plaatsje Korcë wat beter te verkennen en gingen de prachtige kathedraal bezoeken. Deze Orthodoxe kathedraal is het hoogte punt in deze plaats. Het Orthodoxe geloof kent zijn eigen eigenschappen en ook hier waren deze goed terug te zien. De prachtige gekleurde muurschilderingen, de ingelijste Bijbelse figuren en de houtsnijwerken zijn allemaal prachtig om te zien. Ik besloot nog een aantal kaarsjes aan te steken en we gingen verder.

Korcë

Korcë

Na onze verkenningstocht heb ik heerlijk gegeten en heb ik na het eten gewerkt aan mijn blog. Ik bleef tot laat om en zocht daarna mijn bedje op.

Tagged on: ,

3 thoughts on “Albanië #3

 1. Jay

  Hey een echt supermooie omgeving ! Mooie omgeving !Ook de cathedraal ziet er mooi uit! Leuk verhaal!

 2. Henry

  de kathedraal is inderdaad prachtig en de omgeving ook verrassend mooi.
  Zo te zien heb je ook geboft met het weer en dat is ook mooi meegenomen. We verheugen ons op nog meer verhalen maar horen die waarschijnlijk “live”.

 3. jay

  Hi Henry,
  Ja ze heeft echt hele mooie foto s gemaakt we zijn idd erg benieuwd naar meer! En t weer heeft Pepie zeker meegehad!Ze heeft het er leuk gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *